Zabráňte vysúšaniu pokožky počas sprchovania

Square

Tip 1
Prvým základným pravidlom, ktoré by ste mali pri sprchovaní dodržať, je nesprchovať sa v horúcej vode, pretože odstraňuje všetku vlhkosť z pokožky. Horúca voda odstraňuje všetky esenciálne oleje vylučované vašou pokožkou a robí ju veľmi suchou. Udržujte vodu mierne teplú a vyhýbajte sa sprchovaniu v horúcej vode. Obmedzte čas na sprchovanie alebo kúpeľ na 5 až 10 minút.

sprchování

Tip 2
Používajte sprchové mydlá a gély, ktoré neobsahujú sírany. Síran vysušuje vašu pokožku a jeho pravidelné používanie môže viesť k tvorbe ekzému na pokožke. Prítomnosť síranu v mydlách tiež vedie k poškodeniu štruktúry vašej pokožky, čo spôsobuje, že sa zdá byť hrubá a bez života.

Tip 3
Nedrhnite a nepoužívajte píling na pokožku príliš často, pretože to môže viesť k miernemu zničeniu, ktoré môže spôsobiť jej nadmerné vysušovanie. Príliš veľa dráždenia môže niekedy viesť k odstráneniu prírodných mazov z pokožky, čo môže zhoršiť jej suchosť .

Tip 4
Zvyšnú penu, ktorá ostane po umývaní na pokožke, opláchnite dôkladne. Ak zostanú na koži, môže spôsobiť suchosť  a svrbenie, ktoré spôsobia chemikálie obsiahnuté v mydlách alebo géloch.

ručník

Tip 5
Vyhnite sa používaniu hrubých uterákov po kúpaní, pretože vaša pokožka je v citlivom a jemnom režime. Namiesto toho sa rozhodnite pre mäkší uterák, ktorý je jemný na pokožku. Neutierajte úplne pokožku osuškou, pokojne na nej nechajte trochu vody, ktorá sama nasiakne do pokožky.

Tip 6
Vždy skončite sprchovanie alebo kúpeľ aplikáciou hydratačného telového mlieka, aby ste sa uistili, že vaše póry absorbujú dostatok živín. Vaše póry absorbujú najlepšie výživné látky po teplom kúpeli, takže sa uistite, že používate vysoko vyživujúci hydratačný prostriedok, ktorý je plný živín a vitamínov.

Tip 7
Doprajte svojmu telu olejovú masáž aspoň raz za týždeň, aby ste ju dokonale zhydratovali. Pomáha to pri udržiavaní zdravého cyklu prírodného mazu na koži a dodáva jej zdravý vzhľad a lesk.